Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Povrchová úprava speciálních výrobků ze dřeva určených pro styk s potraviny
Hodovská, Karolína
Diplomová práce se zabývá problematikou povrchové úpravy dřevěných výrobků, které jsou určeny pro styk s potravinami. Literární část se zabývá stručným přehledem nátěrových hmot. Blíže je řešena problematika produktů, které přijdou do styku s potravinami z hlediska použitého materiálu, povrchové úpravy a legislativních požadavků. Experimentální část práce se věnuje ověřením fyzikálně-mechanických, chemických a vzhledových vlastností zkušebních vzorků. Jako podkladový materiál byly zvoleny čtyři druhy masivního dřeva, v závislosti na analýze sortimentu kuchyňského náčiní družstva Dřevotvar. Vzorky byly dokončeny pěti druhy nátěrových hmot s atesty pro styk s potravinami. U vzorků byla zkoumána odolnost proti působení studených kapalin, potravin a otěru. Kromě vzhledových vlastností byl stanoven také stupeň lesku. Zátěžovou zkouškou byla zkouška odolnosti proti umývání v myčce. V neposlední řadě byly změřeny emise VOC z použitých nátěrových hmot. Výsledkem práce je stanovení nejlepší kombinace podkladu a nátěrové hmoty a porovnání se současnou variantou, využívanou ve výrobě družstva Dřevotvar.
Olejové povrchové úpravy dřevěných podlah v exteriéru
Jarkovský, Petr
V této bakalářské práci je řešena problematika spojená se změnou drsnosti, světlostálosti a lesku olejových povrchových úprav dřevěných podlah v exteriéru v závislosti na druhu použitého dřeva a nátěrové hmoty. Práce je podložena praktickým měřením na zkušebních vzorcích zhotovených ze třech rozdílných dřevin, na které byly aplikovány tři různé olejové nátěrové hmoty. Takto připravené vzorky byly exponovány po dobu 142 dnů v exteriéru a ponechány působení povětrnostních vlivů. Na těchto vzorcích byla průběžně prováděna laboratorní měření, jejichž výsledky byly následně vyhodnoceny.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.